suomituristit

Olen viime viikot vältellyt blogiin kirjoittelua, sillä tuntuu ettei ole yhtään inspiraatiota kirjoitella mistään. Tai aiheita ehkä on takaraivossa, mutta en saa niitä kasattua lauseiksi tänne blogin puolelle. Nyt päätin ottaa itseäni niskasta kiinni ja kirjoittaa. Laitoin Alinan juuri päiväunille, avasin olohuoneeseen läppärin ja otin pitkästä aikaa yhden jääkylmän siiderin nautittavaksi. Heinäkuu on ollut tuplasti parempi kun kesäkuu. Kesäkuu oli täynnä odotuksia, jotka eivät sitten toteutuneetkaan. Mutta ei auta kuin katsoa eteenpäin.

Laimean kesäkuun jälkeen päätimme piristää meidän kesää lähtemällä Helsinkiin päiväksi. Sain sen äitienpäivälahjaksi Joselta. Aluksi meidän piti lähteä koko perhe minilomalle, mutta pienen lapsen kanssa on aina se päiväuniaika mikä hankaloittaa tilannetta (kun Alinakaan ei enää suostu nukkumaan vaunuissa), tai jos jättää päikkärit välistä, on lapsi mitä todennäköisemmin todella väsynyt ja kiukkuinen. Siispä Josen sisko tuli lauantaiksi tänne hoitamaan Alinaa, niin saimme Josen kanssa lähteä kaksin. Yksi päivä kuulostaa lyhyeltä ajalta, mutta lähdimme heti aamusta, ja tulimme takaisin vasta yöllä. Eli kyllä siinä ajassa kerettiin vaikka ja mitä.

Lähdettiin Onnibussilla Helsinkiin joskus yhdeksän aikaan aamulla, ja kun pääsimme perille lähdimme heti ensimmäisenä verkkokauppaan (katsomaan uusia rattaita Alinalle). Siitä sitten lähdimme torille, missä sain lievät traumat lokeista, kun ostimme ruokaa -> linkki videoon . Ja kun oli harvinaisen kaunis sää ja lauantai, ihmisiä oli puolet enemmän kun normaalisti. Pitkän jonotuksen jälkeen pääsimme käymään Suomenlinnassa. Pitihän perus turistikohteet kiertää kerrankin kun kaksi Tamperelaista eksyy Helsinkiin. Kävelimme siellä 4 tuntia putkeen, jonka jälkeen menimme ravintolaan syömään. Opiskelijaperheelle ravintolassa käymiset on harvinaista herkkua! Sitten lähdimmekin seikkailemaan pitkin Helsinkiä ilman stressiä ja aikatauluja, ja löysimme niin kauniita paikkoja keskustan ulkopuoleltakin.
Siinä se päivä sitten hurahtikin ja lähdimme junalla kotiin. Tajuttiin kummatkin, että reissut on parhaita juuri silloin kun ei aikatauluta ja suunnittele liikaa, vaan enemminkin etenee fiiliksen mukaan. Nyt eilen alkoikin taas arki rullaamaan, ja hyvin rullaakin. Kävimme eilen ostamassa Alinalle uudet matkarattaat, tykkään niistä niin paljon! (Linkki rattaisiin). Ja tänään näen ulkomailta muuttanutta kaveriani pitkästä aikaa. Ja muutenkin on kaikkea kivaa ja uutta tiedossa, mutta niistä lisää myöhemmin.


Toivotaan että tulee lisää aurinkoisia päiviä ja positiivista mieltä :)

Kommentit

Suositut tekstit