vaatteet vauvalle valmiiksi

Kun koittaa se ihana hetki, se hetki mitä varmasti kaikki raskaana olevat naiset ja heidän kumppaninsa odottaa eniten koko yhdeksän kuukauden ajan; sairaalasta vauvan kanssa kotiin paluu -täytyy olla pakattuna sopivat ja erityisesti lämpimät vaatteet vauvalle.


Mitä pitää ottaa huomioon vauvan kotiutumisvaatteita valitessa? Ensinnäkin se, mikä vuodenaika on. Talvella vaatetta pitää olla runsaasti, kesällä vähän vähemmän. Kevät ja syksy onkin pukeutumisen kannalta jotain kesän ja talven väliltä. Toisekseen, sairaalassa kätilöt ja hoitajat neuvovat aina pitämään erityisesti vauvan pään lämpimänä. Eli mitä enemmän vaatetta on, sen parempi. Tai tietenkään ei liian kuumakaan saa tulla. Sitten pitää myös huomioida sää. Toki, on vaikeaa ennustaa laukkua pakatessa millainen sää tulee olemaan, kun kotiin palataan. Mutta tässäkin sama kuin edellisessä, mitä enemmän vaatetta on mukana sen parempi. Aina vaatetta voi vähentää, mutta tärkeintä on että vauvalle ei tule kylmä.

Vaatteiden lisäksi tärkeitä on autoon turvakaukalo ja telakka (meillä onneksi jo on) ja jonkinlainen viltti tai kaukalopussi sinne. Sairaalasta (ainakin Seinäjoelta) saa tutin vauvalle tarvittaessa, mutta jotkut haluavat ottaa oman tutin vauvalle mukaan. Lisäksi "kuolaliina" on hyvä olla mukana, kaiken varalta.

// Iih olen ihan fiiliksissä kun kirjoitan tätä. Vaikka synnytys vähän ahdistaa, niin en malta odottaa hetkeä kun pääsemme vauvan kanssa turvallisesti koko perhe kotiin. Ja uusi arki voi alkaa. //

Mutta takaisin asiaan. Tässä nyt ainakin isoimpia juttuja, mitä kotiutumiseen tarvitsee. Lisäksi minulle tietenkin omat vaatteet, luultavasti äitiysfarkut tai äitiyslegginssit. Vaikka maha pieneneekin huimasti synnytyksen jälkeen, on kohtu silti herkkä ja kiristävät vaatteet inhottavia. Joten noin kuukausi ainakin, mennään synnytyksen jälkeen vielä äitiysvaatteilla. Omia vaatteita en tähän postaukseen jaksanut kuvata, sillä niissä ei mitään erikoista ole. Ja itse asiassa vaatteeni on vielä vähän kysymysmerkkinä.

Tässä kuvien kera vauvan kotiutumisvaatteet huhtikuulle tai toukokuulle, riippuu ihan siitä milloin hän päättää syntyä. Enkä lupaa että nämä vaatteet ovat lopullisia, voi olla että vaihdan vielä mielipidettäni. Mutta, tällä hetkellä nämä vaatteet tuntuu hyvältä ratkaisulta.

Ensimmäisessä kuvassa koko satsi. (Paitsi vaipat). Täytyy sen verran sanoa, että tutit ei tule mukaan tuossa muodossa. Tutit täytyy ensin keittää eli "desinfioida" ja sitten otan vain toisen mukaan ja laitan semmoiseen pieneen tuttiboksiin. Ja alla oleva vihreä viltti saattaa vaihtua toiseen, mutta jos synnytys nyt parin päivän sisään käynnistyisi -tuo viltti tulisi mukaan.


Toisessa kuvassa näkyy valitsemani vaatteet. Kaksi valkoista pitkähihaista bodya. Kaksi siksi, ettemme ole saaneet vielä minkäänlaista kokoarviota vauvasta. Joten en tiedä, onko 50 kokoinen parempi vai 56. Lisäksi housut ja pörrösukat.


Sitten tärkein, eli pää. Jos noin voi sanoa. Nämä kypärälakit on parhaita etenkin vauvoilla. Minua on joskus peloteltu pipoilla missä on narut (että vauva voisi kuristua niihin), joten siksi kypärälakin päälle valkoinen pipo, missä ei ole naruja. Itseasiassa tuo sama pipo oli Alinalla kun kotiuduttiin sairaalasta.


Sitten vuorossa haalari. Tuommoinen collegehaalari on varmasti sopiva huhti/toukokuiseen säähän. Tämä on 50 kokoinen, eli todella pieni vaikka kuva kertoo muuta. Lisäksi hihat ja lahkeet saa kätevästi rullattua tuolla tavalla, ettei kylmä ilma kulje salakavalasti vauvan iholle ulkona.


Lisäksi vauva saa äitiyspakkauksesta tulleet tumput jalkoihin ja käsiin. Niistä ei valitettavasti ole nyt kuvaa, sillä ne on juuri nyt pyykissä. Mutta heti kun ne kuivaa, ne pääsee tuonne reppuun myös.

Tässäpä tämä. Ps, huomenna on tasan kuukausi laskettuun aikaan. Hui! 

Kommentit

Suositut tekstit