perheen perustaminen

Postaus on lukijan toive. Sain vinkkiä, että olisi kiva kuulla mielipiteitäni perheeen perustamisesta. Siitä, millaista on perustaa perhe ennen "odotettujen pykälien" täyttymistä. Pykälillä tarkoitan koulutusta, työpaikkaa, avioliittoa, omakotitaloa jne. Kyllä te tiedätte.

Nuo asiat ovat toki hienoja. Kyllä esimerkiksi minä toivon saavani kaikki nuo joskus elämääni. Mutta - miksi niin monilla on ajatus, että lapselle on aikaa vasta sitten kun nuo pykälät ovat elämässä saavutettu? Minun veikkaus siihen on, että silloin koetaan talous turvatuksi ja elämä tasapainoiseksi. Mutta onko se välttämättä sitä?

Meillähän asiat ovat menneet ihan eri järjestyksessä. Ensin lapsi, sitten kihlaus, sitten toinen lapsi, sitten koulutus. Toki Josella oli ensimmäinen koulutus jo ennen lapsiakin, mutta puhun tässä enemmän itsestäni.

Maaliskuu 2018

Toukokuu 2018

Olen haaveillut aina, että haluaisin äidiksi alle 26-vuotiaana. En ole ikinä ajatellut sen kummemmin että miten sitten kouluttaudun tai mikä minusta tulee ja milloin. Äitiys on ollut ainut varma asia haaveissani jo lapsesta asti. Ja nyt olen sen saavuttanut. Nyt olen kahden lapsen äiti. Entä koenko että olen jotenkin huonompi kun en ole vielä "oikeissa töissä"? - Koin, mutta en enää. Jokainen menee elämässä omaa polkuaan, eikä kukaan voi sanoa tai olettaa miten juuri sinun pitäisi elämässäsi edetä. Olen aina sanonut, ettei äitiys ole este opinnoille ja/tai tulevaisuudessa töille. Tein vain lapset ensin. Enkä voisi enää yhtään kuvitella, että asiat olisivat nyt toisin.

Heinäkuu 2018

Elokuu 2018

Mielestäni perheen perustamisen abc ei ole avioliitto, koulutus, omakotitalo tai iso auto. Toki, nuo asiat luovat turvaa tai ainakin turvallisuuden tunnetta. Mielestäni perheen perustamisen abc on maalaisjärki, mahdollisesti hyvä kumppani, edes jonkinlainen tukiverkosto, sekä avoimuus sille että elämä tulee muuttumaan edes jonkin verran. Ja ylipäätään se, että oikeasti haluaa olla äiti/isä.

Asiahan on niin, että ikinä ei ole oikeaa aikaa perustaa perhettä. Olen valitettavasti päässyt seuraamaan melko läheltä tilannetta, ettei kaikki olekaan niin onnellista vaikka "koko paketti" on koossa. Ja minä taas olen hyvä esimerkki siitä, että salamarakkaudesta ja nuoresta iästä huolimatta lopputulos voi olla hyvä, onnellinen.

Joten sinä aikuinen siellä, älä murehdi. Nyt saattaa tuntua, ettei teillä ole aikaa vauvalle - mutta kyllä sitä aikaa kummasti tulee kun vauva ilmoittaa tulostaan. On hirveän vaikeaa kuvitella lapsia perheeseen missä niitä ei vielä ole. Eikä koko paketin tarvi olla koossa, lapsi auttaa tietyllä tavalla kokoamaan kaiken mitä elämääsi tarvitset. Näin haluan ajatella, ja näin meille on käynyt.

- Niin ja pakko vielä tähän loppuun mainita, ettei sekään ole väärin jos haluaa tiettyjen asioiden tapahtuvan omassa elämässä ennen kuin haluaa lapsia. Omakotitalo, koulutus, avioliitto - hienoja ja tärkeitä asioita. Halusin vain sanoa rohkaisuksi, ettei nuo asiat ole välttämättömiä, jotta voisit saada itsellesi ja lapsillesi onnellisen elämän. Sen voin käsi sydämellä luvata.

Millaisia ajatuksia tämä sinussa herätti? 

Kommentit