kevään juhla

Pääsiäinen on täällä! Eilen lauantaina kävimme hakemassa oksia ja ihastelimme pajunkissoja. Kun menimme kotiin, alkoi askartelu. Höyhenistä Alinan lempiväri oli ehdottomasti kuulemma vaaleanpunainen. Lisäksi laitoin (muistaakseni maanantaina) nuo rairuohot kasvamaan ja nyt kuuden päivän aikana oli tullut ihan hyvin pituutta. Koristelimme myös pienillä tipuilla Alinan kanssa kotia. Lisäksi huomenna saadaan vielä Alinan oma rairuoho päiväkodista. 

Tänään, sunnuntaina käytiin ensin aamulla äänestämässä (toivottavasti myös sinä olet käynyt äänestämässä) ja sen jälkeen meikkasin Alinan Etelä-Pohjanmaan perinteitä kunnioittaen, trulliksi. Sitten lähdimme virpomaan Alinan kummitädin luo. Kävimme tosiaan vain parissa paikassa virpomassa, sillä Alina on vielä niin pieni ettei jaksaisi lähteä talosta-taloon kiertelemään. Ehkä ensi vuonna sitten. Mutta karkkia kyllä tämä trulli sai hienot määrät! 
Robin sai pari vauvoille tarkoitettua "keksiä". Hänelle en halunnut vielä laittaa kasvoihin mitään trullin meikkejä, mutta suloinen lippis pääsi vihdoin käyttöön. Oli nimittäin todella lämmin ja aurinkoinen sää!Vähän on vielä totuttelua, että täällä Tampereella virvotaan jo nyt - viikkoa ennen pääsiäistä. Seinäjoella virvotaan vasta pääsiäisenä, mikä mielestäni käy järkeen enemmin kuin tämä viikkoa ennen virpominen. Mutta kaupungissa kaupungin tavoin. Kokko on meille myös sellainen mikä selkeästi puuttuu. Pääsiäiseen kuuluu kokko! Onneksi niitä kuitenkin järjestetään myös täällä Tampereella ensi viikonloppuna - viime vuonnakin oli. 

Pääsiäinen - kevään juhla, on aina sellainen "merkkipaalu" keväälle. Nyt ollaan jo yllättävän lähellä kesää ja talvi on selkeästi loppunut! Oikein kivaa ja aurinkoista pääsiäistä juuri sinulle. <3 

Kommentit

Suositut postaukset