instagramin takana osa 1

äidilleni

Ihan ensimmäiseksi - hyvää äitienpäivää! Jose ja lapset herättivät minut tuoden aamupalan sänkyyn, kera kukkien. Sain lahjaksi Alinalta ihanan kirjeen ja päiväkodissa tehdyn kortin. Joselta sain toivomani kumpparit. Ihanaa, kun heti aamusta tuli tärkeä ja arvostettu olo - rakastettu olo.


Näin äitienpäivän kunniaksi ajattelin luetella asioita mitä arvostan äitiydessä ja miksi koen, että äitiys on ihan parasta. Haluan myös kertoa, mitä hienoja asioita olen oppinut omalta äidiltäni ja mitkä arvot haluan säilyttää myös omilla lapsillani.

Maailman paras tunne on olla äiti. Äitiys opettaa, kasvattaa, itkettää, naurattaa, ja tekee ennen kaikkea onnelliseksi. Lapsien kanssa opin kärsivällisyyttä ja varsinkin ymmärtämään sitä, etteivät asiat aina mene niin kuin itse toivoisi. Lapset opettavat sietämään sotkua ja melskettä. Olen kasvanut ihmisenä ihan hurjasti sen jälkeen, kun minusta tuli äiti.

Äitinä olen ymmärtäväinen, empaattinen, rakastava ja huolehtiva. Välillä olen myös aika tarkka, vaativa ja helposti ärsyyntyvä. Haluaisin oppia olemaan enemmän sellainen, joka sietäisi sitä kun asiat eivät menekkään niin kuin itse olisi toivonut. Haluaisin oppia olemaan vielä kärsivällisempi. Äitinä halaan ja pusuttelen päivittäin lapsiani ja kerron kuinka paljon heitä rakastan. Kun joskus harmittaa ja tulee riitaa, aina sovitaan ja jutellaan asiat läpi niin, että kaikille tulee hyvä mieli.

Äidilleni:

Rakas äiti. Sinä olet rakastava, herkkä, huumorintajuinen, avoin ja vähän höpsökin joskus. Olen oppinut sinulta sen, että itselleen on hyvä nauraa jos mokaa - kaikki ei ole niin haudanvakavaa. Olen myös oppinut olemaan rehellinen ja kohtelias. Tärkein asia minkä olen sinulta oppinut, on avoimuus. Sellaisen suhteen mikä meillä on, haluaisin saada myös omien lapsieni kanssa - sellaisen, että voi puhua ihan mistä vaan ja ihan milloin vaan. Haluan osoittaa, että olen vierellä, vaikka en aina konkreettisesti olisikaan. Arvostus sinua, omaa äitiäni kohtaan on kasvanut paljon ja katson monia asioita ihan uusin silmin, nyt kun itse tulin äidiksi pian neljä vuotta sitten. Olet rakas.

Ilman äitejä maailma olisi aika olematon paikka, eikö vain?


Kommentit