äidin ajatuksia #pride

Juuri ollut Pride-viikko laittoi minut ajattelemaan aiheeseen liittyviä asioita äidin näkökulmasta. Minut on kasvatettu suvaitsevaiseksi ja empaattiseksi ihmiseksi - onneksi niin. Minulle on ollut aina itsestäänselvä asia, että kaikilla on oikeus rakastaa - sukupuolesta viis. Ja kaikilla on oikeus olla mitä on. Vaikka aihe ei sinänsä koske minua, havahduin ensimmäistä kertaa ajattelemaan näitä asioita - äitinä.

Yksi tärkein asia mitä lapsilleni haluan opettaa on empaattisuus. Itse olen liian kiltti monissa asioissa ja koen että se ei ole hyvä, sillä monet helposti hyväksikäyttävät toisen ihmisen kiltteyttä. Mutta jos pitäisi sanoa yksi kehu itsestäni, niin empaattisuus. Se on kaunein piirre minussa ja haluan sen jatkuvan lapsillani. Se, että osaa hetkeksi asettua toisen ihmisen "kenkiin" ja ymmärtää erilaisia ihmisiä -rikastuttaa.
Haluan opettaa lapsilleni, että kaikki ihmiset ovat samanarvoisia - arvokkaita. Sillä, kenestä ihmisestä tykkää tai miltä näyttää - sillä ei ole mitään väliä. (Ottaen huomioon kuitenkin ikärajat jne, kyllä te tiedätte). Meillä kaikilla pitäisi olla oikeus valita millaista elämää haluamme elää, kenen kanssa ja minkä näköisinä. 

#prideKommentit