instagramin takana osa 1

Olen ollut jo aika pitkään hukassa tyylini kanssa - Instagramissa. Minulla on kyllä oma tyylini ollut jo varmaan lapsesta saakka ja tiedän mistä tykkään. Instagramissa kuitenkin epävarmuus omaa tyyliä kohtaan tulee silloin, kun "muodissa" on ihan erilainen tyyli. Kuulostaa pinnalliselta ja sitä se isoksi osaksi onkin. Mutta minulle Instagram on paikka, missä voin näyttää omaa tyyliäni, missä voin olla visuaalinen ja mihin voin tallentaa upeita hetkiä elämästäni/arjestani. Lisäksi Instagram on upea apukeino kommunikoida esimerkiksi blogin lukijoiden kanssa. 

Tässäpä pieni haaste juuri sinulle tähän väliin: Oletko koskaan pohtinut miksi sinä lisäät kuvia someen? Tuoko se sinulle iloa, haluatko tehdä elämäsi näkyväksi, vai onko se sinulle visuaalinen nautinto? Sillä syyllä ei ole sinänsä merkitystä, mutta välillä on ihan itsekseen hyvä pysähtyä pohtimaan - miksi selaa somea, miksi lisää someen kuvia ja saako siitä kaikesta mitään edes irti.

Mutta palataas asiaan. Perustin Instagramiin tilin vuonna 2013 kavereiden innoittamana. Tehtiin se koulun ruokalassa aika äkkiseltään. Silloin Instagram oli tavallinen some, missä tykkäiltiin kavereiden kuvista ja lisäiltiin kuvia sen enempää miettimättä. Nykyään Instagram on ihmisten oma portfolio. Kuvien ottamiseen käytetään enemmän aikaa ja vaivaa, ja niitä muokataan sekä sovitellaan omaan tiliin sopivaksi. Instagram on joillekin työ.

Minä olen itse havahtunut tähän Instagramin maailmaan melko myöhään. Olen hakenut tyyliäni kauan (minua alusta asti seuranneet ovat varmaan sen huomanneetkin). Vasta parin viime vuoden jälkeen olen löytänyt enemmän sometyyliäni. Se ei ole se kaunis "beigen värinen hempeä tili", mikä nyt on muodissa. Vaan se on minun tyylini näköinen: hillitty, klassinen, selkeä ja aika väritön - ja silti yhtä aikaa täynnä ihania hetkiä, perhettä ja välissä muutama hyvä selfie, tietenkin. Heh.

Aika moni kuva on poistunut näkyviltä, joten ajattelin näyttää niitä tähän teille ja kertoa jokaisesta kuvasta, mitä siellä kuvan taustalla oikeasti tapahtui. Kuvat ovat vain hetkiä ajasta, mutta mielestäni on mielenkiintoista tietää mitä kuvissa oikeasti on tapahtunut. Joten tässä ensimmäinen osa "Instagramin takana"!


Ihan ensimmäisen kuvan muokkasin joskus lähempänä marraskuuta 2017. Minulla siis ei ole enää niitä vanhimpia kuvia tallella, mutta nämä parin vuoden takaa olevat on arkistoitu = eli vain minä näen enää nämä Instagramissa. Kuva on syksyllä otettu mökiltä. Halusin harmaan sävyn, kuitenkin korostaen värikkäitä kukkia. Tämä on vähän tylsä kuva, näin jälkeenpäin ajateltuna.


Tämä kuva on meiltä kotoa. Tämäkin on otettu marraskuussa 2017. Kuvasta huokuu vielä se, että asunto oli vähän keskeneräinen. Ja taas - melkein mustavalkoinen kuva. Makasin sohvalla ämpäri vieressä kun otin tämän kuvan. Kärsin siis raskauspahoinvoinnista.


Tämä kuva on otettu "huvikseen" kun odottelin syksyllä 2017 raskaustestin tulosta. Olin ihan täpinöissäni ja malttamaton, tein testinkin liian aikaisin. Mutta - sain kun sainkin heti haalean viivan testiin. Testin näkemisen jälkeen ilmeeni oli paljon hymyilevämpi.


Tässä kuvassa on jotenkin niin ihana tunnelma vaikka kuva ei olekaan mikään paras. Vietimme pikkujouluja meillä ja kaverini tiesi raskaudestani. Joimme siis alkoholin sijasta vain glögiä ja mehua - ja tätä kuvaa varten laitettiin joulupaidat. Tunnelmaksi, mutta myös siksi ettei mahani näy kaikille. Tähän aikaan oli jo vaikeaa piilotella isoa mahaa.


Tässä kuvassa raskaus oli jo paljastettu ja tämän kuvan lisäsin Instagramiin pari päivää joulun jälkeen. Kuva kuvastaa sitä, kumpi vauva on = poika vai tyttö. Saimme siis tietää pojasta jo pari päivää ennen joulua. Oli ihana joululahja!


Tämä on otettu jouluna 2017 vanhempieni luona, eli "kotikotona". Istuin tässä huonossa olossa taas sanko vierellä kun Jose ja muut olivat ulkoilemassa. Tämä kuva on mielestäni ihana, jouluinen!


Tässä kuvassa olin Seinäjoella, taisi olla hiihtoloma 2018. Olin jo yli puolivälin raskaana ja tämän kuvan tekstinä taisikin olla, että "kuva naamasta, kun maha ei mahdu enää kuvaan". Mutta en ollut vielä yhtään turvonnut tässä vaiheessa.


Tämä kuva on meiltä, kun minulle järjestettiin yllätyksenä Baby Shower! Väreinä oli tietenkin Baby Boy, eli sininen ja kaverit olivat tehneet ihania ruokiakin. Tunnelma oli aika väsynyt ja menimme aikaisin nukkumaan, mutta niin kaunis ele että niin monet olivat järjestäneet yllätyksen ja matkustaneet Tampereelle asti. Tämä kuva on oikeasti otettu vasta seuraavana aamuna, koska silloin oli valoisempaa.


Välillä lisäsin/ja lisään edelleen sisustuksesta kuvia Instagramiin. Olimme juuri ostaneet tämmöiset söpöt minit (kaktukset) ja ajattelin että näistä tulee nätti kuva. Siskoni kuitenkin huomasi, että ruukuista heijastuu kaksi outoa hahmoa. Niin kuin äiti ja tytär - mutta olin tällöin yksin kotona. Kiva. 


Tämän kuvan teksinä oli, että "pian Alina on isosisko". Alina oli tuolloin vasta 2 vuotta ja 5 kuukautta, mutta heti kun Robin syntyi niin Alina muuttui todella isoksi tytöksi. Tässä kuvassa oli oikeasti aika kireä tunnelma, koska Alina olisi halunnut koko ajan katsoa kameraan, mutta pyysin että otetaan edes yksi kuva missä katsot sohvaan päin. No, yksi kuva saatiin. 


Tämä kuva on maaliskuun lopussa tai huhtikuun alussa otettu kuva. Olimme ajelemassa ja ajettiin Tampereen Pere -nimiseen paikkaan. Oli todella kylmä tuuli, mutta halusin jotain blogipostausta varten kuvan itsestäni. Kasvoni olivat jo niin turvonneet (kuukasvot), että piti rajata pää pois.Nämä kuvat postasin samaan aikaan. Oli toukokuun alkua ja kävimme ostamassa kesän ensimmäiset jäätelöt. Muistan että oli todella lämmin sää! Robin potki masussa kuin mikäkin ja minä olin turvonnut kuin pullataikina - taas kasvot rajattu. 


Tämä kuva on otettu vain päivä tai pari ennen kuin synnytys käynnistyi. Olin niin tylsistynyt että otin huvikseni kuvia sisustuksen yksityiskohdista ja lisäsin ne Instagramiin. Yksi kaverikin taisi kommentoida kuvaan että "käykö aika pitkäksi? " - voi kyllä kävi.

Seuraavat kuvat onkin sitten synnytyksen jälkeen otettuja kuvia. Paljon vauvakuplaa! Kiinnostaisiko nähdä toinen osa siitä "mitä kuvien takana oikeasti tapahtui"?

Kommentit

Suositut tekstit