päiväkoti jatkuu

Meillä on tämä elokuu vielä lomailua, ensi viikolla mennään vanhempieni mökille ja ehkä tehdään jossain välissä vielä joku minireissu. Elokuu on myös hyvää aikaa muuttaa rytmit takaisin arkeen sopiviksi. Meillä lapset menee tällä hetkellä nukkumaan vasta yhdeksän/puoli kymmenen aikaan ja me ehkä yhdentoista aikaan. Jose herää töihin seitsemältä, ja minut lapset herättää kahdeksalta/yhdeksältä. Riippuen aamusta.

Meidän arkirytmi on sellainen, että pari kertaa viikossa pitää olla jo päiväkodilla kello kahdeksan aamulla. Eli muutamalla tunnilla täytyy siirtää rytmit aikaisemmaksi - mutta onhan tässä hyvin aikaa. Meidän arki alkaa syyskuun ensimmäisellä viikolla. Josella alkaa viimeinen vuosi opiskeluja ja Alinalla alkaa taas päiväkoti. Lisäksi Alinalla alkaa sen viikon perjantaina temppujumppa harrastus. Kivaa!

Minähän olen nyt vielä tämän vuoden kotona lasten kanssa, joten hirveästi arki ei tule muuttumaan nykyisestä tilanteesta. Ensi vuonna eletäänkin tähän aikaan aika jännittäviä aikoja! Silloin Alina siirtyy Robinin kanssa kokopäiväiseen hoitoon päiväkotiin ja minä lähden opiskelemaan, hui! Osaankohan näillä äitiaivoilla enää mitään?

Alina käy tosiaan (lähinnä leikkimässä kavereiden kanssa) päiväkodissa pari kertaa viikossa, noin kello 8-12 ajan. Pärjäisin kyllä kotona kahden lapsen kanssa toki, mutta me olemme päätyneet Alinan niin hyvin tuntien siihen, että hänen on hyvä ja kiva käydä välillä leikkimässä ikäistensä kavereiden kanssa. Alina on todella sosiaalinen ja viihtyy siellä, joten todella ihanaa että meille on tarjottu tällainen mahdollisuus!


Enempää höpisemättä, tässä postauksessa näytän vähän mitä olemme ostaneet Alinalle päiväkotiin ja lähinnä mitä pian 4-vuotias tyttö siellä tarvitsee. Meidän päiväkodissa on lelukielto (ettei lapsille tule kateutta ja riitoja), mutta välillä siellä on leluviikko, jolloin jokainen saa tuoda yhden oman lelun päiväkotiin. Lisäksi omassa lokerossa täytyy olla aina kolmet varavaatteet, jos päivän aikana päällä olevat vaatteet menee likaisiksi syystä tai toisesta.

Päiväkotiin olemme hankkineet tavarat mahdollisimman edullisesti, sillä tulee vähän "huonompaan käyttöön", eikä Alina hirveästi edes ole päiväkodissa. Miksi siis ostaisi kalliita vaatteita sinne? Kotona pidetään ne hienommat jutut.

Välikausihaalarit, eli "vk-haalarit" oli listalla ihan ensimmäisenä. Meidän Alina on kirppu, joten hänellä on koko 98 vasta nyt. Haalarit ovat vähän reilun kokoiset (saavatkin olla). Nämä Reiman haalarit löytyi Facebook - kirpputorilta viidellä eurolla! Vedenpitävät, tuulenpitävät ja hyväkuntoiset muutenkin. Lisäksi - keltainen on ihan Alinan väri.


Seuraavaksi kaivoin kaapista keväällä päiväkodissa olleet kura-asut. Alina ei ole hirveästi kasvanut, joten ne menee hyvin edelleen. Housuissakin on kuitenkin säätövara. Nämäkin ostettiin joskus viime vuonna kirpputorilta, maksoi neljä euroa/setti. Nämä pitää kuitenkin vielä pestä ennen kuin viedään päiväkotiin.Kuravaatteista päästäänkin kumppareihin. Jalka Alinalla on kasvanut nyt kokoon 24, joten kumpparit olivat menneet pieneksi. Kotiin ostettiin uudet 15 eurolla, mutta päiväkotiin ostettiin neljällä eurolla (kirpputorilöytö) nämä mustat kumpparit. Myös ajatuksena se, että nämä menee joskus sitten Robinille. Lenkkareina Alinalla on 15 euron kengät, mitkä ostin keväällä. Ne menee vielä syksyn, vaikka onkin vähän kuluneet. 


Kumppareista - kurahanskoihin. Alinalle ostettiin samat kurahanskat mitkä oli viime keväänäkin, mutta kokoa isommat. Näihin mahtuu alle hyvin hanskatkin. Väri musta, sillä taas ajatuksena että menee Robinille sitten myöhemmin. Lisäksi tossut ovat tärkeät, joten ostettiin nekin uudet. Alina sai valita värin ja punainen kiehtoi eniten. 


Vielä viimeiseksi hanskat. Lapasia ei vielä ole, ne ostetaan sitten lähempänä lokakuuta kun tulee kylmemmät ilmat. Nyt ostettiin syksylle parit sormikkaat, mitkä menee esimerkiksi kurahanskojen alle hyvin. Jos tulee mieleen jotkut hyvät hanskat talvea varten, niin saa jo vinkata! Näissä ei ole mitään lappuja, joten pitäisi vielä keksiä miten saan noihin Alinan nimen. Kaikki vaatteet ja tavarat pitää muistaa nimetä aina, kun vie ne päiväkotiin! 


Pipo on vielä sellainen mikä puuttuu. Haluaisin Alinalle joko keltaisen (sopisi haalareihin) tai sitten jonkun neutraalin värisen. Lisäksi huivi olisi tarpeen vähän syksymmällä, mutta pyydän varmaan äitiäni tekemään sellaisen. 

Aika ihanaa, että arki alkaa taas pian! 

Kommentit

Suositut tekstit