yhteistä aikaa, kirjojen taikaa

Yhteistyö / Kustannus Mäkelä / Perhekupla

Kun perheessä on kaksi taaperoa, haluaa koko ajan jompi kumpi heistä huomiota. Yleensä huomiota saa helpommin pienempi taapero, sillä häntä pitää auttaa enemmän. Se ettei molemmat lapset saa aina tasaisesti huomiota, on ihan normaalia. On hyvä kuitenkin muistaa se, että välillä kannattaa pitää yhteisiä hetkiä vanhemman lapsen kanssa. Meillä monesti huomio menee 1-vuotiaalle Robinille, sillä hän haluaa olla jatkuvasti sylissä ja tarvii apuja vielä paljon. Meidän pian 4-vuotias Alina kun osaa jo toimia kotona melko hyvin itse. Pidämme kuitenkin säännöllisesti Alinan kanssa laatuaikaa - ja se on todella tärkeää. Halailemme paljon ja juttelemme päivän päätteeksi aina siitä, millainen päivä on ollut. 

Hiljattain meidän postiluukusta tippui kaksi kirjaa. Yhteistyössä Kustannus Mäkelä, lähetti meille nämä ihanat kirjat. Kirjat sopii erityisesti meidän Alinalle ja hän innostuikin näistä kovin! Minä pidän siitä, että näissä kirjoissa on opetus. Lisäksi kirjat ovat sopivan pituisia meidän lapsille ja miten ihana kuvitus näissä on!

Kustannus Mäkelä tunnetaan laadukkaista lasten- ja nuortenkirjoista, harrastekirjoista, sekä kotimaisista dekkareista. Lastenkirjoissa on runsas kuvitus ja opettavaiset/humoristiset tarinat, mitkä innostaa lapsia ja auttaa keskittymään lukuhetkiin. Robin meni päiväunille, joten meillä alkoi Alinan kanssa pieni oma hetki kirjojen parissa. Vähän äiti-tytär aikaa. Joskus katselemme lastenohjelmia, joskus askartelemme, joskus siivoamme ja joskus luemme kirjoja. Mitä milloinkin! Tänään tutustuttiin näihin uusiin kirjoihin. Kolmikko -sarjassa esiintyy Iida, Essi ja Valle. Kirjat kertovat päiväkodin elämästä. Kaikkea sattuu päiväkodin arjessa; mitä tehdä kun lapsia on kolme ja hiekkalaatikolla on vain yksi lapio? Mitä tehdä kun haluaisi välipalalla kokonaisen hedelmän, mutta hoitajan mukaan hedelmät pitää pilkkoa ja jakaa? Alina sai valita kumpi kirja luettiin, ja tämä vei voiton. 


Tehtiin olo mukavaksi, viltti päälle ja pehmolelut ympärille kuuntelemaan satua. Joskus otamme vierelle kaakaota, tänään napostelimme vähän viinirypäleitä, nam! 


Alinan mukaan tämä kirja on "lapiokirja". Kirjassa kolme lasta haluaa saman lapion. Lapset yrittävät vuorotella, mutta jollain lapio on liian kauan ja joku kaivaa suurimman kuopan. Ihan epäreilua! Lopulta lapset päättävät, että koska on vain yksi lapio, on parempi leikkiä jollain muulla. Sitten kaikilla on taas iloinen mieli. Tämän löydät täältä > kustannusmakela.fi


Luettiin vielä Alinan toiveesta toinenkin kirja. Alinan mukaan tämä on "hedelmäkirja". Tässä opetuksena on se, että hedelmät täytyy jakaa tasaisesti, jotta kaikki saisivat saman verran. Muuten voi tulla paha mieli, jos kaveri saa isomman hedelmän. Tämän kirjan löytää täältä > kustannusmakela.fi


Alina halusi, että kirjat luettaisiin vielä uudelleen, mutta sen sijaan juteltiin miten syksyn ensimmäiset päivät päiväkodissa on menneet. Alinalla on siellä paljon kavereita ja tädit ovat mukavia. Hyvä startti syksyyn siis! Lopuksi vielä iiiso hali <3


Kustannus Mäkelän Kolmikko -kirjasarjan löydät > TÄÄLTÄ. Nämä kirjat on suunnattu taaperoille/leikki-ikäisille. Kirjat on varsin hyviä etenkin lapsille, joille päiväkoti on uusi juttu. Kirjojen avulla lapsi oppii käsittelemään ristiriitaisia tilanteita ja niistä syntyviä tunteita. 

Perhekuplan toisetkin bloggaajat ovat tehneet/ovat tekemässä Kustannus Mäkelän kanssa yhteistyötä, mutta eri kirjasarjoista. Linkkaan tähän alas parin muun bloggaajan postaukset - käy ihmeessä kurkkaamassa!

Pikkuleijonat -blogi: Kirja- ja linkkivinkki: lapsen tunnetaidot ja niiden harjoittelu

Askeleita perheenä -blogi: Kirjat 1-vuotiaan kanssa

Perhekuplan sivun bloggareineen löytää täältä > perhekupla.fi


Kommentit

Lähetä kommentti

Suositut postaukset