Me tehtiin meidän koti

Olemme tehneet yhdessä kodin. Luoneet kodin kerrostaloon, missä on punaiset kaapit keittiössä ja harmaa muovimatto lattiassa. Missä ei ole sallittua tapetoida tai maalata seiniä. Missä makuuhuoneeseen kuuluu joskus öisin yläkerran lapsen koliikki-itkut ja joskus öisin kuuluu seinänaapurin, no, semmoset jutut. Me ollaan tehty koti vuokra-asuntoon. Ollaan osteltu neljän vuoden sisällä lipastoja, sänkyjä, pöytiä, sohvia ja muita kotiin kuuluvia tarvikkeita. Ollaan budjetoitu minkä on tärkeintä ostaa ensin; lapsille kerrossänky, vaiko meille uusi keittiönpöytä.

Uusia tuulia(ko)? 

Nyt ollaan ensimmäisen kerran avattu silmät omistusasunnon hankkimiselle. Siis ensimmäistä kertaa ihan tosissaan. Aiotaan kuitenkin vielä pysyä paikallaan tässä, sillä nyt on hyvä näin. Säästellään, tienataan, mietitään ja katsellaan. Josko vielä pari vuotta asuttaisiin tässä kodissa vuokralla.

Kuitenkin meidän koti on kivakin.

Meillä on tässä ihanan vaaleat seinät, kiva sisustus ja korkea katto. Meillä on tarpeeksi neliöitä ja lasitettu parveke. Meillä on sauna - se on tärkein. Meillä on tilaa.

Kaikista ihaninta kuitenkin on ne... 

Muistot. Me ollaan vietetty täällä kaikki lasten synttärit alkaen siitä, kun Alina täytti yhden vuoden. Me ollaan vietetty täällä meidän kihlajaiset, sekä Robinin ristiäiset. Ollaan itketty ja vaivuttu epätoivoon. Ollaan naurettu - ja voi kuinka ollaankaan naurettu! Ollaan vietetty kynttilä-illallisia. Ollaan kuivattu paperilla lapsivedet olohuoneen lattialta. Me ollaan tultu nelihenkisenä perheenä sairaalasta, ensimmäisenä tänne kotiin. Me ollaan valvottu, nukuttu, löhötty, syöty ja juotu täällä. Ollaan riidelty ja taas sovittu. Ollaan pidetty juhlia kavereiden kanssa. Me ollaan annettu vieraille nukkumispaikka täällä.

Me ollaan tehty tästä meidän näköinen koti. <3

Kuten varmasti monet nyt Korona-aikaan huomaa; koti on entistä tärkeämpi kun siellä viettää paljon aikaa. Kotiäitinä haluan, että kotini (ja työympäristöni) on mulle viihtyisä ja on ollut mukavaa huomata, että nyt etätyöskentelyn kautta mieskin ymmärtää saman.

Mukavaa viikkoa! Pysytään kotona. 


- Emilia

Kommentit

Suositut tekstit