Robin kaksi vuotta

Tänään vietetään meidän juniorin synttäreitä. Robin täyttää kaksi vuotta, nämä ovat siis jo toiset synttärit. Viime vuonna kutsuttiin molempien perheet ja kummit kahville, mutta tänä vuonna juhlittiin vain oman perheen kesken. Aamulla aloin paistamaan lättyjä ja tein kesäisen lättykakun, oli muuten superhyvää vaikka itse sanonkin! Helppo ja nopea resepti on tuossa alempana, jos haluat testailla.

Juhlat käyntiin heti aamulla. 

Robin sai puhaltaa kakun päältä kaksi kynttilää ja ne sammuikin hyvin vikkelään. Hänellä on nyt pienoinen tahtoikä päällä, joten kiukuiltakaan ei kyllä tänäänkään vältytty. Mutta kakku maistui ja sitten avattiin lahjat! Ei pyydetty tavaraa, sillä leluja on niin paljon että vähän ahdistaa tilanpuute. Toivottiin vaatteita. Isovanhemmat ja Robinin kummisetä (mun veli ja hänen perheensä) lähetti paketit ja Robin avasi ne suurella innolla. Myös kortteja tuli ja onnitteluja sateli. Vielä Alinan kummitädiltä on tulossa Robinille joku päivä lahja. Kiitos lahjoista ja onnitteluista! 

Käsityöt on rakkaudella tehtyjä.

Pakko ihan erikseen mainita mun äidin tekemät muumit. Näin netissä virkattuja muumeja (tai oletan että virkattuja) ja ajattelin, että osaiskohan/voiskohan äiti tehdä Robinille tuollaisen muumipeikon. En kuitenkaan odottanut mitään, mutta tämmöiset ihanat muumit saapui postissa. Robin on suuri muumifani ja nämä pääsi heti kainaloon! (Kuvat alempana). 

Yritetään välttää karkkien ostamista vielä näin pienille lapsille, mutta juhlapäivinä saa syödä ja karkkipussit olikin molemmille myös supermieluinen lahja. Oli kivaa, että Alinakin sai jotain pientä.

Päiväunien ja ruoan jälkeen lähdettiin ulkoilemaan upeaan aurinkoiseen säähän ja annettiin vielä meidän lahja. Ostettiin Robinille oma potkupyörä! Pyörän pitäisi parantaa tasapainoa ja sen avulla saa hyvät valmiudet sitten joskus oikealla pyörällä ajamiseen. Nyt on hyväskät esillä ja katsotaan leffaa yhdessä. 

Tällainen päivä meillä! Tässä alla vielä kuvia ja resepti kesäiseen lättykakkuun.

Lättytaikina (7-8 isoa lättyä)

2 kananmunaa
5dl maitoa
2 1/2dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
2 rkl öljyä
(pannulle voita/oivariinia)

Päällinen ja koristelu

Lättyjen väliin Rainbow 150g vaniljarahkaa, sekä halutessaan myös kermavaahtoa. Lättyjen päälle myös rahkaa + kermavaahtoa. Koristele marjoilla (meidän omassa pensasmustikoita ja viinirypäleitä). Tarjoile ennen kuin kakku lässähtää.Kuvia lahjoista vielä loppuun. Mukavaa loppuviikkoa! 

- Emilia

Kommentit

Suositut postaukset