Väärät olettamukset

Viime aikoina ystävien kanssa juttelu on ollut erityisen tärkeää. Yksi aamu juteltiin kaverin kanssa siitä, mitä ollaan ajateltu toisistamme ennen kuin tutustuttiin kunnolla. Siitä sainkin idean tehdä pilke silmäkulmassa postauksen, missä kerron vääriä ja yleisiä olettamuksia musta. Kysyin näitä myös Instagramissa seuraajiltani. Somessa kuitenkin voi saada niin eri vaikutelman ihmisestä kuin "livenä". 

 Tässä 10 satunnaisessa järjestyksessä. 

1. Oot rikkaasta perheestä. | En todellakaan ole. Mun äiti omistaa meidän ison omakotitalon, mutta on ostanut sen perushoitajan palkalla ja syönyt monta viikkoa hernekeittoa asuntolainan maksamisen takia. Meidän perheessä on panostettu taloon, iskä on laittanut rahaa turvalliseen ja hienoon autoon ja nyt he ovat yhdessä ostaneet mökin. Mulla ei oo ikinä ollut merkkivaatteita, enkä oo saanut esimerkiksi ajokorttia/tai mopokorttia aikoinaan.

2. Olit aluksi tosi koppavan oloinen, mutta kun suhun tutustui olitkin tosi hauska. | Tätä kuulen valehtelematta useiten. Mun miehen sisko joskus sanoi mulle, että mun ulkonäkö ja luonne ei yhtään kohtaa - ja se on kyllä totta. Oon tosi usein saanut kuulla että mua pidetää kylmänä ihmisenä, itsekkäänä ja pelottavana jopa - mutta kun muhun on tutustunut niin oonkin tosi lämmin, huumorintajuinen ja helpostilähestyttävä. En tiedä onko mun naama "lepoasennossa" jotenkin tyly vai onko mun tyyli vaan yleisesti semmonen mikä on monilla "koppavilla" tyypeillä. Hahah, en kyllä tiedä syytä.

3. Määräät kaapin paikan. | Kaikki jotka mut oikeasti tuntee tietää, että oon tosi kiltti. Joskus vähän liiankin. Ei tarvi olla edes voimakastahtoista kumppania, että mä helposti menen tossun alle. Mä vaan ehkä puhun enemmän ja tuon tunteitani esille, toisin kun mun mies. Mutta mun mies on hiljainen vaikuttaja, jonka aikataulujen mukaan meillä mennään. Korjaan, en siis ole tossun alla ja meillä tehdään yhdessä isot päätökset, mutta on erikoista että yleensä mua pidetään "päällepäsmärinä" vaikka yleensä mä oon se joka nöyrtyy toisen mielipiteiden alle.
 
Surkuhupaisaa, miten vääriä fiiliksiä toisesta voi tulla kun ei tunne.

4. Olit hyvä koulussa. | No, ehkä nyt aikuisiällä voisinkin olla, mutta peruskoulussa en kyllä ollut. Motivaatio oli teininä aivan jossain muualla kuin koulukirjoissa. Muistan että opettajat aina näki mussa potentiaalia ja tykkäs musta sen ekan viikon, mutta pettyi kun en ollutkaan niin hyvä. Ja lintsailin usein. Monet uudet kaverit ei oo uskonut kun oon kertonut millainen olin esimerkiksi yläasteella. 

5. Tähtäät opinnoissa korkealle. | Noup. Saan monesti kuulla että näytän lääkärille tai jollekin lakinaiselle. Mulle kuitenkin tärkeintä on työ missä viihdyn ja missä voin auttaa ihmisiä. Periaatteessa siihen riittää vain lähihoitajan tutkintokin. Mulla ei koskaan ole ollut isoja tavoitteita uran suhteen. Tai siis korkealle kouluttautumiseen. 

6. Vaikutit tyypiltä joka ei halua lapsia. | Kun sain Alinan, tosi monen tutun oli vaikeaa ajatella mut äitinä. Mikä oli tosi hassua mulle, koska oon aina halunnut äidiksi. Jopa teiniaikojen "pahisteluissa" oon ollut sitä mieltä, että musta tulee joskus äiti. Ehkä en yleisesti oo puhunut että vauvat olisi söpöjä, mutta oma vauva on mulle aina ollut selvä juttu. 

7. Oot tosi muotitietoinen. | Öö noup! Puen päälle sitä mikä tuntuu mukavalta ja missä tunnen olevani mä. Oon "villakangastakkityyppi" ja rakastan esimerkiksi helmiä asusteissa, mutta trendejä en seuraa. Ja oon tosi huono shoppailemaankin. En tykkää siitä yhtään. 

8. Oot tosi itsenäinen. | Olisimpa. Ehkä jonain päivänä. Tällä hetkellä oon tosi läheisriippuvainen (johtuen varmaan siitä että kotiäitiys on loppupeleissä aika yksinäistä puuhaa). Monesti kaipaan mun mieheltä enemmän huomiota kuin mitä hän kaipaa multa. Yleensä mä olen se joka ottaa yhteyttä kavereihin, koska koen että tarviin heitä jotenkin tosi paljon nyt. En osaisi kuvitella yhtään, että asuisin yksin. Kuka mun lamput ja palohälyttimen patterit sitten vaihtaisi? Kuka poraisi hyllyn seinään?

9. Pelkäät sitoutua. | Tämä(kin) oletus on täysin väärä. Oon jo 15-vuotiaasta asti etsinyt "sitä oikeaa" ja kirjoitellut päiväkirjaan aina uudesta ihastuksesta, että "olisikohan hän mulle se kenen kanssa menen joskus naimisiin". Ihastuin teininä helposti ja elin nuoruutta täysillä, joten ymmärrän mistä tuo oletus tulee. Mutta, olin 18-vuotias kun löysin mieheni ja perustettiin perhe. Eli olen sitoutunut hyvinkin aikaisin. 

10. Oot hiljainen. | Yleensä tuo oletus tulee todella energisiltä ja puheliailta ihmisiltä. Heidän seurassaan olen väkisinkin hiljaisempi, kun ei ole tilaa puhua samalla tavalla. Olen todella puhelias ja sosiaalinen, vaikkakin osaan olla myös rauhallinen. Rauhallisuus ei kuitenkaan tarkoita hiljaista, ainakaan mun kohdalla. 

Kauppiksessa kuulin että mua pidettiin aluksi tosi pinnallisena, mutta olinkin hauska ja rento.

Tässä muutamia olettamuksia musta. Mikä on hauskin oletus minkä oot itsestäsi kuullut, tai mitä olet ajatellut esimerkiksi parhaasta kaveristasi ennen kuin tutustuitte?- Emilia

Kommentit