Isänpäivä lähestyy - Lahjaideoita

En ole mikään super diy-ihminen, mutta yritän välillä olla. Ja yrittäminen on tärkeintä! Joskus mulla tulee niin selkeä visio jostain, että haluan toteuttaa sen heti, nyt ja täydellisesti. Ajattelin tulevan isänpäivän kunniaksi listata tähän omia lahjavinkkejäni erilaisille isille. Jotkut isät lukee kirjoja, jotkut tyytyy makkaraleipään, jotkut toivoo vaellusmatkaa ja jotkut toivoo lahjakorttia pukuliikkeeseen.

Lasten tekemät lahjat koskettaa eniten.

Siksi panostaisin eniten niihin. Monet lapset pääsee toki tekemään isille kortin tai jopa lahjan päiväkodissa. Mä ajattelin, että tänä vuonna päiväkodista tulleiden korttien lisäksi askarrellaan kivi-isit. Molemmat lapset saavat tehdä omat versionsa isistä. Haetaan ulkoa kaksi kämmenen kokoista kiveä (pyöreää). Piirretään kiville silmät, liimataan juuttilangasta hiukset ja maalataan suu. Helppoa ja lähes ilmaista!

Viime vuonna ostin sadetakin, ehkä? 

Vuodet menevät niin nopeasti, etten pysy perässä mitä minäkin vuonna olen ostellut. Muistelisin, että viime vuonna ostin miehelleni isänpäivän kunniaksi Rukka sadetakin. Keltaisen. Sellaista hän oli toivonut. Jotkut saattaa miettiä, miksi kumppani ostaa toiselle isänpäivänä tai äitienpäivänä lahjan. Mun mielestä se ei ole ollenkaan kummallista! Se on osoitus, että arvostaa toista isänä tai äitinä, tai huoltajana ylipäätään. Se on kiva ele.

Ideoita ja tekemistä isänpäivänä:

Isälle pitkä aamu, saa nukkua. Sitten lasten kanssa tekemään isälle mieluisa aamupala, mikä tarjoillaan sänkyyn. Sitten lahjat, otetaan ehkä muutama kuva. Jotain yhdessä tekemistä, esimerkiksi metsäretki. Yhdessä ruokaa tekemään, esim pizzaa. Joku leffa, syödään poikkeuksellisesti olkkarissa (luksusta). Illalla saunaan, koko perheenä tai kumppanin kanssa kaksin.

Läjä lahjaideoita. 

- Hajuvesi
- Lahjakortti Partioaittaan (tai vastaavaan) 
- Omatekemä lahjakortti (esim. hartiahieronta) 
- Joku peli (lautapeli tai tietokonepeli) 
- Kirja isää kiinnostavasta aiheesta
- Valokuva-albumi
- Kuvakalenteri lapsista
- Paita, mihin kangasmaalilla tehdyt lasten kädenjäljet
- Jonkun lehden vuositilaus, esim. tieteen kuvalehti
- Muki, missä lukee isä tai jotain luonteeseen sopivaa
- Lahjakortti Motonet tai Verkkokauppa.com
- Kuulokkeet
- Illallinen kotona tai ravintolassa
- Viinilasit

Tuossa nyt ainakin muutamia. Itse mietin, että ostaisin joko hajuveden (tarvisi uuden, edellinen loppui), tai lahjakortin Dressmannille. Täytyy pohtia! 


Minkälaisia ideoita sulla on joko sun isälle, sun lasten isälle, sun isoisälle tai vaikkapa appiukolle? Me lähetetään meidän isille kortit postitse, kun asuvat sen verran kaukana. 

- Emilia


Kommentit

Suositut tekstit