Kylmä yllättää joka vuosi - Näin meillä pukeudutaan

Niin siinä sitten kävi, kesken syyslomaa taivaalta alkoi tihkuttaa lunta. Oli hassua mennä nukkumaan syksyllä ja herätä keskellä "talvea". Sunnuntaina maa oli valkoinen ja mulle tuli heti fiilis, että nyt kaivetaan kotona joulukuusi esille ja juodaan glögit. Okei - ehkä vielä ei ole aika joulujutuille, mutta glögi on ihan ok etenkin kun on flunssassa. Tänään kirjoitin kauppalistaan "glögiä" ja toivon, että mies ottaa sen tosissaan eikä laita sitä mun jouluhömpötysten piikkiin.

Maassa on lunta, mutta on lokakuu. 

Päiväkoti jatkui tänään ja mietin, mitä ihmettä puen lapsille päälle. Villapaitaa, fleeceä vai jo talvihaalarit? Talvikenkiä en ainakaan, vasta vaihdettiin lenkkarit uusiin syyspopoihin. Meillä lapset helpommin hikoaa kuin jäätyy, mutta kuitenkin olisi tärkeää suojata kylmyydeltä, ettei sitten olla pian uudelleen kipeinä. Mies vei lapset aamulla päiväkotiin ja tokaisi mulle, että "talvihaalarit esille, melkein kaikilla muillakin oli". Hämmennyin että oikeastiko tämän nollasään ja ohuen lumikerroksen takia talvihaalarit. Nyt jo?! Vähän tuntuu hassulta. Asutaan kuitenkin suht etelässäkin vielä. Tai no, Tampereella. Mutta että ei Lapissa, missä varmasti on jo kylmempi.

Kerrospukeutuminen vai simppeli vaihtoehto? 

Laittaakko t-paidat, pitkähihaiset, hupparit ja vk-haalarit - vai vain pitkähihaisen ja päälle talvihaalarit? Sanoisin, että märällä säällä paras olisi collegeasut alle ja kurahaalari fleecesisustalla päälle. Meillä vain Robinilla on sadehaalari - pitäisi ehkä ostaa Alinallekin. Ainakin kotikäyttöön, kun päiväkodissa on jo sadetakki ja kurahousut. Jos nyt tosissaan alkaa olla miinus-nolla säätiloja, niin helpoin olisi laittaa perus legginssit/housut ja pitkähihainen paita alle. Päälle ne talvihaalarit. Mutta kuten tänään; meillä tullaan varmaan nyt kerrospukeutumaan. Se vie enemmän aikaa toki, mutta molemmat lapset osaa jo pukeutua itse - mikä säästää esimerkiksi päiväkodissa hoitajien aikaa. Robin tarvii vähän apua, mutta isoksi osaksi tykkääkin pukea itse. Eli alle t-paita, päälle normaali ohut pitkähihainen, tarvittaessa (ainakin aamulla) fleecet alle ja vk-haalarit päälle. Kenkinä on ei-vuorelliset syysnilkkurit ja asusteina kaulurit, lapaset ja pipot. Huom! Muistakaahan laittaa aamuisin lapsille heijastimet! Meillä molemmilla lapsilla on omat heijastinliivit. Nyt on jo tosi pimeää aamuisin.

Talvi yllättää joka vuosi. 

Mikä siinä onkin, että kylmyys, pakkanen ja lumi on joka vuosi täys yllätys? Ihan nurkan takaa ilmestyvä juttu. Se on ihan ykskaks, kun saa kaivaa talvikamppeet taas varastosta. Ainakin itse koen näin.

Itselläkin shoppailun paikka. 

Yleensä käytän aina vaatteet loppuun - siihen asti että niissä on reikiä. Inhoan shoppailua. Inhoan vaatteiden hintoja, inhoan että laatu maksaa. Inhoan, kun en löydä enää itselleni mitään. Sääreni ovat xs-kokoiset, reidet s-kokoiset ja pylly m-kokoinen. Pahana päivänä jalkaan menee vain l-kokoiset housut (ibs). Inhoan sitä, että vaatteita joutuu sovittaa. Inhoan ostamista ylipäätään - paitsi sisustusjutuissa. Nyt kuitenkin on päässyt käymään niin, että olen kyllästynyt kaksi vuotta sitten ostamaani talvitakkiin, mikä on kirkkaanpunainen. Haluan mustan, ison, pitkän ja lämpimän talvitakin. Yhden löysin Vero Modasta, mutta puntaroin vielä maltanko, sillä se on satasen takki. Toisaalta Suomessa talvi on pitkä ja kylmä, takki tulisi varmasti aktiiviseen käyttöön! 

Kysymys lukijoille, joilla on lapsia. 

Mitä sä puet lapsellesi tällaisina aikoina? Oletko se tyyppi jolla on talvikamppeet jo käytössä, vai se joka odottaa ensin kunnon pakkasia? Onko teillä välikausihaalarit jo varastossa kevättä varten, vai vielä käytössä? 

Meillä loma loppui, arki alkoi ja flunssa jatkuu. Nyt peukut pystyyn että saan glögiä kaupasta ja yskän veks. Ihanaa alkuviikkoa kaikille!

- Emilia

Kommentit

Suositut tekstit