Joulukalenteri 2020 - Askartele helposti

Joulu alkaa hiipiä eteiseen, vaikka no onhan siihen vielä kuukausi aikaa. Mä olen se, jolla on upeat lapsuusmuistot jouluista. Olen myöskin se, jonka "joulun taika" katosi teini-iässä. Mutta nykyään olen myös se, jolle joulun taika tuli takaisin - lasten myötä. Lapset inspiroi mua laittamaan joulua kotiin, vaikka ei vietetäkään aattoa kotona. Ja ihan oikeasti, mitä pahaa siinä on jos haluaa tuoda iloa ja tunnelmaa synkkään vuodenaikaan?! Ymmärrän että joillekin ihmisille joulu on "liikaa", mutta mun jouluhössötykset alkaa heti halloweenin jälkeen. Mun kotikotona laitettiin kuusi vasta 23.päivä, sillä iskä ei halunnut sitä yhtään aikaisemmin. Se oli toki aina aito kuusi. Meillä on pieni metrin kokoinen vihreä tekokuusi. Me ei kotona jouluna olla, mutta haluan tunnelmaa myös kotiin - me laitetaan kuusi jo aika pian pystyyn. Koristelu tapahtuu ensimmäinen päivä joulukuuta. Miksi niin tarkka päivä? Jatka lukemista, niin saat sen selville.

Vuoden 2020 joulukalenteri. 

Ajattelin kertoa jo hyvissä ajoin meidän joulukalenterista ja sen sisällöstä, jos joku lukija vaikkapa kaipaisi inspiraatiota siitä, mitä kalenteriin voisi laittaa sisälle. Tein tällaisista pusseista muutama vuosi sitten samanlaisen kalenterin, tietenkin eri tavaroilla ja eri paikkaan. Silloin pussikalenterit oli uusi juttu - tai ainakaan en nähnyt kenelläkään sellaisia (paitsi ehkä somevaikuttajilla). Nykyään nämä on jo yleisiä, mutta koska nämä on niin käteviä ja nättejä, niin ostin niitä jälleen. Viime vuonna meillä oli Ikean joulukalenterit ja kiinnitin ne roikkumaan henkariin. Niistä löytyy kuvaa Instagramin kohokohdat "hetkiä" -kohdasta. Leluja halvalla ja ripaus mielikuvitusta. 

Tänä vuonna pusseihin tuli kaksi kipaletta kutakin, sillä meillä on kaksi lasta. Yritän vältellä riitatilanteita, joten molemmille on omat yllätykset. On joulukuusen koristeet, on suklaata, on piparkakkumuotteja ja on lisää suklaata. Isoin yllätys on tietysti luukussa 24. Sieltä paljastuu Robinin lemppariasia, eli auto! Ja nimenomaan puinen "piipaa-auto". Poliisiautoja on jo niin paljon, että nyt vaihteeksi ambulanssi. Alina saa ensimmäisen ikioman kynsilakan (mitä äiti ehkä joskus lainaa). Olen varma, että se on Alinan suosikkijuttu kaikista näistä. Me lähdetään 22.päivä Seinäjoelle päin, joten viimeiset kalenteripussit jää avaamatta ja ne odottaa täällä sitten kun välipäivinä tullaan kotiin. Nyt kuvia joulukalenterin aarteista.


Luukku numero yksi ja pari muuta. 

Ensimmäisessä luukussa on paperilappu. Lapussa lukee "koristellaan kuusi". Joten silloin joulu virallisesti saapuu meidän kotiin. Kolmessa muussa lapussa (en muista missä luukuissa) on myöskin paperilaput. Lelut ja suklaat loppui kesken, joten luovuus tuli esiin. Kirjoitin aina yhdelle lapulle joululaulun. Esimerkiksi lempparini "Where are you Christmas?", mikä on elokuvasta The Grinch. Ja sitten perus "Let it snow" siinä toivossa, että saataisiin valkea joulu. Niitä olisi tarkoitus sitten kuunnella, laulaa ja tanssia. Kalenteri pääsi olohuoneen ja keittiön ikkunoiden väliin, lipaston yläpuolelle. Se näkyy suoraan kun astuu ovesta sisään, mutta se on sopivan korkealla lapsilta. Ettei vaan kurkita salaa etukäteen! ;) Tässä vielä linkki vuoden 2018 joulukalenteriin: Joulukalenterit
Oletko sä jouluihminen ja tykkäätkö sä askarrella? 

- Emilia

Kommentit

Suositut postaukset