Liikaa leluja - Miten piilottaa krääsä?

Synttärit kaksi kertaa vuodessa ja joulu synttäreiden välissä. Jotain pientä joskus jostain, muuten vaan. Niin ja myös isovanhemmat. Leluja tuntuu välillä tulevan ovista ja ikkunoista meidän 74m2 kotiin. Ei sillä, ettenkö arvostaisi - menen itsekin ostelemaan puolivahingossa jotain lapsille, kun pitäisi katsella jotain itselle. Mutta puuh miten paljon leluja meillä on. Eikä osalla edes leikitä koskaan! 

Faktat tiskiin. 

Lapset tarvitsevat paljon vaatteita. On kotivaatteita, päiväkotiin nimikoituja vaatteita, yövaatteita, ulkovaatteita.. Kaikkea tätä kahdelle koko ajan kasvaville lapsille. Joka vuosi uudet kuteet. Onneksi saadaan vaatteita vähän sieltä sun täältä. Vihaan shoppailua. Leluja kertyy välillä liikaakin, joten kiikuttelen vähän väliä rikkinäistä krääsää roskiin. Joskus annan leluja jollekin enemmän niitä tarvitseville perheille. En toki koskaan uusia leluja (perhe; ei tarvitse miettiä), mutta vanhoja. Juuri meni roskiin Frozen Annapää. Annan alavartalo oli irronnut, Annan hiukset olivat takussa ja päällä ei koskaan leikitty. Pää sai mennä, heipähei. Alina ei ole edes huomannut että Annapää puuttuu.

Pieni koti, ahdistavasti tavaraa. 

Tuota lausetta sanon miehelleni liiankin usein. Tämä aihe on varmaan yleisin (ja miltei ainut) riidan aihettaja meillä. Hän on hamstraaja, joka yrittää päästää irti. Mä olen helposti tavarasta luopuva, mutta opettelen olemaan vähemmän impulsiivinen. No. Kun ei viitsi porata vuokrakodissa enempää hyllyjä seiniin, niin miten meillä säilytetään lelut piilossa, ja vieläpä lattiatasossa? 

Puoli vuotta harkittu ostos. 

Juuri keväällä rantautuneen koronan vuoksi päätimme tukea Suomalaista yritystä ja ostimme kerrossängyn Veke:ltä. Sänky maksoi melkoisesti. Se on puuta, se on valkoinen, sängyt saa myös erilleen, sänkyihin saa ison lisälaidan ja/tai pienen laidan. Lisäksi sänky on tukeva ja matala. Lisäksi vielä, settiin saa ostettua alalaatikon pyörillä. Mietittiin puoli vuotta, ennen kuin tehtiin ostopäätös. Ja voin sanoa, vuoden paras ostos! Tilava, siisti ja siinä on ennen kaikkea hirveästi säilytystilaa. 

Alla kuvia meidän säilytysratkaisuista. 

Ei helpoin homma säilyttää tavaroita lattiatasossa, jos olisi oma koti laittaisin hyllyjä ja lipastoja mielin määrin. Mutta nyt mennään näin. Vuokrakodin asukkina tulee kyllä käytettyä paljon luovuutta! Vaikka seinät ovatkin tyhjät ja valkoiset. 

Keittiökamppeet on leikkikeittiössä, tottakai. Keittiön päälle on saatu tilaa Alinan ponnareille, pinneille ja harjalle. 


Itsetehty nukkekoti on löytänyt paikkansa nurkkauksesta. Tuohon ikkunalle (takana) haluaisin jotkut verhot tai muuta. Niin, että nurkkauksesta tulisi tunnelmallisempi. 


Vaatelipastolla on säilytystilaa koristeille, valokuville ja kalenterille. Usein tässä on myös kasa puhdasta pyykkiä, kun en ole saanut aikaiseksi rullata niitä lipastoon. Lipaston vierellä on Ennan (Alinan nukke) vaunut. 


Tässä kaapissa on toisella puolella henkarikaapit ja petivaatteet ja kuvassa olevalla puolella lisää krääsää. Kirjoja (mitkä on ollut siistissä pinossa joskus) ja hienompia leluja, mitkä voi helposti mennä rikki. Ylempänä kaksi koppaa. 


Kahdessa kopassa (kaapissa) on toisessa legoja ja toisessa nukkeja. Näillä on tarkoituksena leikkiä aina leikki kerrallaan niin, että nostan vaikka nuket alas ja ne siivotaan takaisin koppaan kun leikit on leikitty. Siten lelut pysyy järjestyksessä ja Alinalle tärkeät nukenkengät eivät katoa. 


Leikkikeittiön vieressä on pieni kapea kaappi, missä sisällä on kolme tasoa. Ylhäällä on vauvanuken vaatteita, keskimmäisessä vanhoja vauvaleluja ja alimmaisessa mun vanha nukketalo - minkä olen ajatellut myydä (yllätys). Lipaston päältä löytyy nätti kori, mun mummon tekemä peitto (mitä ei ikinä käytetä missään, koska se on niin arvokas), sekä äitini tekemät pehmolelut. Niillä saa leikkiä toki, mutta ovat myös koristeina. 


Pehmolelut ovat sängyissä ja mainitsemassani alalaatikossa on kaikki epämääräinen krääsä. Ah ihanaa! Katsottiin, että kaikki näistä leluista on ehjiä, kivoja ja niillä leikitään. Mutta miten helppoa vain siivota kaikki tuonne piiloon. Ihan mahtava keksintö! Tosin, kerran viikossa pitää poistaa kaikki moskat, roskat ja pölyt tuolta pois.


Millaisia säilytysratkaisuja teillä on lastenhuoneessa? Etenkin vuokra-asuntojen järkkäilyt kiinnostaa. 

- Emilia


Kommentit

Suositut tekstit