Tervetuloa Tonttulandiaan - Jouluikkuna

Juuri nyt kun tätä kirjoitan, on isänpäivä. Mies sai lahjat, sekä aamupalan sänkyyn. Ulkona on ollut todella kaunis ja aurinkoinen sää! Kävimme vähän ulkoilemassa Lielahden kauniissa maisemissa. Robin nukahti autoon, joten tulimme kotiin, jotta hän pääsisi omaan sänkyyn nukkumaan. Tai "mammimaan", niin kuin meillä sanotaan. Nyt lapset katsovat elokuvaa, mies kokkaa vähän juhlallisempaa ruokaa ja mä kirjoitan tätä postausta.

Nyt on lupa glögiin ja jouluhömpötyksiin.

Ostin ensimmäisen kerran glögiä kun tämä sitkeä flunssa alkoi, joskus lokakuun alussa. Mies pyöritteli silmiään, sillä glögi on kuulemma joulujuoma. No, onhan se. Mä itse inhoan marraskuuta! Tässä kuussa ei ole mitään kaunista tai piristävää. No isänpäivä joo, mutta siinäpä se. Mulle joulun suunnittelu, ajattelu ja askartelu on semmoinen tapa selvitä tästä kaamoskuukaudesta. Mun mielestä siinä ei ole mitään pahaa, jos löytää ilon arkeen joulujutuista - vaikka tietyllä tavalla ymmärrän, että joulujutut kaupoissa jo tähän aikaan ärsyttää ihmisiä. Nyt kun halloweenit ja isänpäivät on tältä vuodelta juhlittu, voi oikein luvan kanssa keskittyä jouluhömpötyksiin. Niitä mulle on: joulukorttien suunnittelu, joulukalenterin suunnittelu, sekä lahjojen suunnittelu/ostaminen. Lisäksi tottakai glögin juominen, kynttilät, sekä pieni askartelu.

Tonttu kiertää talossa kurkkimassa, onko kilttejä lapsia.

Meillä on kotitonttu, mikä yleensä on saunassa. Ympäri vuoden. Tonttu on väriltään harmaa. Sitten on joulutonttu, mikä ilmestyy aina tähän aikaan vuodesta. Tonttu vaihtelee paikkaa ja kurkkii, miten lapset käyttäytyvät. Tällä hetkellä tonttu löytyy lastenhuoneesta. Tämä vinkki kannattaa laittaa korvan taakse, sillä meillä molemmat (5v ja 2v) uskovat tonttuun. Lapset ovat paljon kiltimmin, kun tietävät että tonttu raportoi kaiken joulupukille.

Tervetuloa Tonttulandiaan.

Alina oli kaivanut meidän tonttuoven esille eilen. Siitä inspiroituneena etsin sille paikkaa. Paikan täytyy olla sellainen, että lapset näkevät sen, mutta sellainen ettei Robin koske siihen ja siirtele sitä joka paikkaan. Meille tonttuovi on koriste, ei leikkikalu. Niimpä keksin, että laitankin oven ja kamppeet keittiönikkunan väliin! Sommittelin pumpulia alustaksi (lumi), asetin oven sinitarralla ikkunaan, sekä laitoin vierelle tontun tossut, ovimaton, lyhdyn ja joulukuusen. Postilaatikon kiinnitin sinitarralla ikkunaan ja edellisen vuoden joulukalenterin pahvitalot saivat paikkansa myös. Lisäksi koristeeksi pari kultaista joulupalloa - koska miksi ei? Jouluikkuna sai nimekseen Tonttulandia. Uskon, että kehitin tästä puolivahigossa perinteen. Eikä mieskään yhtään sanonut mun joulukoristeille "ei vielä". Eli joulu saa tulla.Onko tonttuovi sulle tuttu juttu? Odotatko sä joulua innoissasi vai onko sun mielestä joulu liian isoksi paisunut juttu?

- Emilia

Kommentit

Suositut postaukset