Vuosi 2020 - Positiiviset

Kulunut vuosi on ollut monelle (siis koko maailmassa) todella huono vuosi. En nyt sanoisi, että itsekään nauttisin tästä pandemia-ajasta yhtään. Silti haluan löytää aina edes pientä valoa tunnelin päästä ja jos valoa löytyy enemmänkin, niin sitä täytyy seurata. Voisihan tässä masentua ja synkistellä mitä kaikkea pahaa tänä vuonna on tapahtunut, mutta keskitytään nyt positiivisiin juttuihin. 

Vihdoin valoa. 

Vuodet 2015-2019 on olleet mulle henkisesti tosi rankkoja. En sano ettenkö olisi ollut iloinen ja nauttinut, mutta kiteyttäisin nuo vuodet tietynlaisen raskaan oppimisen ja henkisen itsetutkiskelun vaiheeksi. Olen ollut masentunut, olen saanut haukkuja. Olen ollut epävarma. Olen antanut kaikkeni, enkä ole silti riittänyt kaikille ihmisille tällaisena kuin olen. Olen pohtinut paljon miten olla ystävällinen oma itseni, olematta kuitenkaan liian heikko ja helposti alistuva. Mikä on ystävällisen ja kiltin ihmisen ero? Oli hyvä läpikäydä nuo vuodet. 

2020 uudet tuulet puhaltaa.

Löysin oman itsevarmuuteni, tiedän nyt mistä pidän ja mistä en. Tiedän arvoni, tiedän miten mua ei saa kohdella. Tiedän myös, miten olla ystävällinen oma itsensä - päätymättä kuitenkaan kenenkään ovimatoksi. Itsevarmuus vei myös koulunpenkille, uskoisin. Pääsin täysillä soveltuvuuksilla kouluun, ja juuri sinne kouluun mihin halusin. Sain paljon uusia ihania kavereita. Sain opiskeluun itsevarmuutta ja huomasin, etten ole tyhmä. Pääsin Oppilaskuntaan. Pääsin Asukastoimikuntaan. Pääsin blogini kanssa Kaksplussan Verkostoblogeihin mukaan. Uskon löytäneeni mulle sopivan alan, mikään ei ole ennen tuntunut näin sopivalta. Oon pitänyt enemmän kavereihin yhteyttä nyt, kun on huomannut ettei voikaan nähdä niin usein kun haluaisi (koska korona). Oon oppinut nauttimaan pienistä hetkistä. Arvostan terveyttä vielä enemmän, en pidä esimerkiksi kävelykykyä itsestäänselvänä asiana. Valitan vähemmän. Haaveilen tulevaisuudesta hymyillen.

Vuoden 2020 huonot puolet. 

Tai ei sittenkään. Mennään nyt positiivisilla ajatuksilla! Ainut positiivinen asia mitä en halua, on koronatestin tulos. Tässä parhaillaan odotellaan... 


Mukavaa alkuviikkoa! 

- Emilia

Kommentit

Suositut postaukset