Kaksi lasta - Vietä molempien kanssa aikaa erikseen

Meidän 5v Alina on tänään ollut vähän kipeä. Ei mitään ihmeempää, mutta ensimmäisen (ja suht kamalan) koronatestauksen hän tänään silti sai. Näin joulun alla on erittäin hyvä testata pienetkin oireet, että pääsee sitten viettämään joulua lasten isovanhemmille turvallisin mielin. Pienen oireilun takia ollaan oltu tänään kaikki kotona. Mies tekee nyt etätöitä kotona, sillä pystyy tehdä. Mulla on enää yksi etätuntipäivä torstaina ja sitten alkaa loma. Lapset menee vielä päiväkotiin, mikäli ovat terveinä ennen perjantaita - Alina negatiivisella tuloksella tottakai. Huomenna askarrellaan päiväkotiin hoitotädeille kortit kiitoksena turvallisesta syksystä. 

Vain Robin ja äiti.

Koska Robin on oireeton, lähdin käymään hänen kanssaan ulkona. Maa oli luminen (nimenomaan oli, ei ole enää..) ja pieni pakkanen punastutti posket. Täydellinen talvisää! Oltiin Robinin kanssa hiekkalaatikolla ja sitten lähdettiin käsi kädessä kävelemään läheiselle leirintäalueelle. Hypittiin, tehtiin x-hyppyjä, naurettiin, juostiin ja otettiin hassuja kuvia. Plus muutama mun "seiso tässä, älä katso kameraan, nosta kädet ylös, hienosti" -kuva. Robin on hyvin hellyydenkipeä ja selkeästi äidin syli on paras (sori isi, Alina ja isovanhemmat). Mulla ja Robinilla on ainutlaatuinen suhde, mutta niin on mulla ja Alinallakin. Alina on vaan ihan erilainen. Itsenäinen, omapäinen ja hieman pikkuvanha. Hän on siinä iässä, että äidin halit alkaa olla noloja ja pieruvitsit ihastuksen vierellä on kamalinta kamalaa (ennen näille jutuille naurettiin). Alinasta on kuoriutunut pieni esiteini - en edes tiedä miten se on mahdollista kun hän on vasta 5-vuotias. Silti meillä on paljon läheisyyttä. Joskus istutaan sylikkäin kun katsotaan elokuvaa. Vitsaillaan paljon ja tehdään hölmöjä ilmeitä. Puhutaan pojista (muun muassa siitä, haluaako Alina päiväkodin J:n vai O:n kanssa naimisiin). Ja onhan meillä myös oma klubi nimeltään "tyttövoimaa". 

Erittäin tärkeää olla kaksin.

Kun on kaksi lasta, etenkin hyvin erilaista - on mun mielestä todella tärkeää viettää molempien kanssa aikaa myös erikseen. Arjessa toinen ärsyyntyy kun äiti kuuntelee juuri sillä hetkellä toista. Ja toinen vieressä ärsyyntyy kun isä vastaakin toisen kysymykseen ensin. Sisaruus kasvattaa äärimmäisen paljon ja se on hyvä juttu, mutta perhesuhteissa tekee hyvää joskus antaa huomio vain ja ainoastaan sille yhdelle. Siksi vietän usein aikaa vain Alinan kanssa. Ja toisinaan vain Robinin kanssa. Ja mies tekee ihan samaa! Kuin myös välillä me ollaan ihan vain kaksin, ilman lapsia. Sekin on enemmän kuin ok. Joskus pitää muistaa olla myös vain yksin! Se aika usein pääsee unohtumaan, sen myönnän.

Tänään äidillä oli niin kiva päivä! Kiitos Robin ♥️ 
Kommentit

Suositut postaukset