Nukketalo osa 2 - Nyt se on valmis

Kerroin joskus kesällä pienestä nukketalo-projektistani. Sain inspiraation, ostin kympillä rähjäisen nukketalon, maalasin sen uuteen uskoon ja ostin sinne kalusteita. Projektin ensimmäinen osa löytyy täältä Nukketalo osa 1.

Kalusteet valkoisia, neutraaleja.

Aloin maalaamaan huonekaluja valkoisella maalilla. Kun nukketalo on värikäs, niin huonekalut ovat neutraaleja. Ostin miltei kaikki Torista edullisesti paitsi sängyn, peilipöydän ja lipaston. Lisäksi maalasin hieman nukketaloa ulkopuolelta: katon, sivut, takaosan ja ikkunalaudat.

Ollut käytössä syksystä asti.

Säilytin nukketaloa muutamia kuukausia saunassa, mutta en malttanut enää. Annoin sen lapsille ja etenkin Alina innostui - perhe vain puuttui. Alina toivoi nukketaloon perhettä joulupukilta ja toive oli kuultu. Nyt sinne muutti nelihenkinen perhe: äiti (Bella), isä (Justus), tyttö (Kukka) ja poika (Taavi). Alina nimesi heidät.

Viimeinen silaus.

En ainakaan pariin vuoteen ole vielä ajatellut ostavani mitään pienempää tavaraa tuonne, sillä Robin on "kadotan kaiken, rikon kaiken" -iässä tällä hetkellä. Joulupukki kuitenkin toi pienen suloisen astiaston ja ne sai paikan lipastosta. Ainakin vielä kaikki on tallella! Eikä Robin enää onneksi laita leluja suuhun. Pari päivää sitten ostin valkoista maalia lisää ja maalasin äsken loputkin (uusimmat) huonekalut. Nyt nukketalo onkin valmis! 

Hitaasti hyvä tulee.

Olisin voinut tehdä tämän kaiken viikon sisällä, mutta halusin tehdä tästä kivan pienen projektin, mitä teen vain silloin kun huvittaa - enkä kiireellä aikataulun kera. Nyt ristiriitaisin mielin kerron, että nukketalo on valmis. Toisaalta olisi ollut kiva jatkaa, mutta nyt on leikin aika. Ja ehkä sitten aikanaan teen tai ostan tuonne lisää yksityiskohtia. Tai myyn tuon ja teen uuden, isomman! Sen näkee sitten. Loppuun vielä kuvia valmiista nukketalosta ja sinne muuttaneesta perheestä.

Haasteita oli...

Sinisen huoneen katto. Halusin siitä raitaisen, mutta se oli haastava tehdä. Onnistuin mielestäni ihan ok. Tuo huone oli pimeä ja sen kattoa oli vaikeaa maalata. Nukketalon ei toki tarvitsekaan olla täydellinen, onneksi. Vaaleanpunaisessa huoneessa vaikeinta oli maalata rappuset ja häivyttää vaaleanpunainen seinämaali ylhäällä olevaan keltaiseen. Keltaisessa huoneessa haastavaa ei ollut oikein mikään. Jos joku, niin tuo lipasto on vain hieman haastava, kun Robin tykkää heitellä siellä olevat pikkuastiat pois (ne voi kadota). Violetissa huoneessa maalin levitys oli vaikeaa, sekä takana oleva tapetti oli haastava leikata oikean kokoiseksi. Lopuksi vielä maininta, että matot sain anopilta ja olohuoneen korin virkkasin itse. Nyt kuvia:

- Emilia

Kommentit

Suositut postaukset