Ystäväkirja - Helppo tyyli tutustua

Ystäväkirja, erityisesti uusille lukijoille. Kuka täällä blogin takana kirjoittelee, kuka on Emilia?

 Ikä: 25-vuotias. Olen syntynyt tammikuussa vuonna 1996.

Kuinka pitkä olet: Olen 163cm. Olen aina ollut kaveripiirin lyhyimpiä tyyppejä. Tykkään paljon mun pituudesta.

Silmien väri: Olen aina haaveillut sinisistä silmistä ja joskus saunan jälkeen kirkkaassa valossa mun silmät loistaa sinertävinä. Totuus kuitenkin on, että mun silmät on "käärmeen väriset", eli vaaleat vihreänharmaat. Tykkään mun silmistä en värin, vaan tuon ison paksun rinkulan takia mikä reunustaa väriosaa.

Koulupolku: Kävin ekan ja tokan luokan Seinäjoella Alakylässä, sitten pääsin musiikkiluokille. Musiikkiluokilla olin luokat 3-9 ja koulu sijaitsi keskustassa. Sitten menin lukioon, koska "kaikki muutkin", mutta häippäsin ensimmäisen koeviikon aikana. Mun lukio alkoi huonosti; paljon yksinäisiä hypäreitä ja liikaa aineita missä olin huono (matikka, fysiikka, kemia...). Vaihdoin kauppikseen ja melkein sain merkonomin paperit käteen, mutta pahan raskauspahoinvoinnin takia jouduin lopettamaan koulun. Viiden vuoden äitiysloman jälkeen opiskelen nyt lähihoitajaksi Tampereella ja jatkan (jos jaksan) tästä sitten terkkariopintoihin vielä.

Keskiarvo: Peruskoulussa "huikea" 7.2 sillä motivaatio oli ihan muissa asioissa kuin koulussa. Kauppiksessa keskiarvo oli asteikolla 0-3 jossain 2 ja 3 välissä. Nyt keskiarvoni huitelee jossain 4.5 kohdilla 0-5 asteikolla.

Viihdyitkö koulussa: Sosiaalisesti viihdyin. Olen aina ollut ihmisläheinen tyyppi ja yksinäisyys ei ole kuulunut mun kouluaikoihin. Tosin, peruskoulussa itse opiskelu ei ollut niin omaan mieleen. Se "vei liikaa aikaa" muusta elämästä.

Kotieläimiä: Tällä hetkellä ei ole. Joskus mies meinasi ottaa kaloja, mutta se jäi ajatuksen tasolle. Me molemmat haaveillaan ranskanluppakorva kanista, ne on koiramaisia ja sisäsiistejä. Sellainen meille tulee jossain välissä, nimikin on jo päätetty. Ainut mikä nyt mietityttää; Robinin uhmaikä ja meidän perheissä olevien koirat...

Lempiväri: Varmaankin beige. Tykkään rauhallisista ja maanläheisistä väreistä. Ainut "räikeä" väri mistä tykkään on turkoosi, mutta sekään ei menisi vaatteissa tai sisustuksessa.

Onko sinulla sisaruksia: Isoveli ja isosisko. Meillä tosin on vain sama äiti, mutta ollaan aina kyllä oltu ihan "kokonaisia sisaruksia", en koe mitään etäisyyttä heihin siksi että meillä on eri isä.

Pidätkö sukulaisistasi: Kyllä, en näe mitään syytä miksi en pitäisi. Iso osa sukulaisista on tosin miltei tuntemattomia, ei olla yhteyksissä. Mutta pari kultakimpalettakin serkuista löytyy, joiden kanssa olen päivittäin tai viikoittain tekemisissä - edes viestein.

Lempi vuodenaika: Tämä on aina vaikea kysymys! Tykkään kaikista. Kesän luonto, syksyn tunnelma, talven kauneus, kevään valoisuus. Kuukausista inhoan marraskuuta ja maaliskuuta, ne voisi skipata joka vuosi; pimeää ja loskaa.

Paras lukemasi kirja: Varmaan Geri Halliwell - Tähdistä kirkkain. Ihailin pienenä Spice girls -yhtyettä ja rakastan elämänkertoja. Joten se!

Paras näkemäsi elokuva: Varmaan tylsä vastaus, mutta Titanic. Tykkään tositapahtumiin perustuvista elokuvista, draamasta ja siitä, että elokuva jättää ajatuksia ilmaan. Pitkä elokuva, mutta sen katsominen ei väsytä.

Lempiyhtyeesi: Pienenä olisin vastannut tähän kunnon listalla: PMMP, T.A.T.U, Kwan, Spice girls, Muse, 30stm, Nylon beat ja lista vain jatkuisi... Nykyään sanon ihan lemppariksi Nothing but thieves.

Mikä biisi soi nyt: 80-luvun klassikot, muun muassa Sting - Shape of my heart.

Mitä rakastat: Lapsiani ja miestäni, perheeni kanssa oleilua, metsäretkiä, saunomista, ihan kippurassa nauramista, onnistumisia, musiikkia, laulamista.

Mitä inhoat: Aikaisia aamuheräämisiä, hämähäkkejä, ilkeitä ihmisiä ja maksalaatikkoa.

Mitä odotat tällä hetkellä: Uutta puhelinta, hiihtolomaa, kesää, valmistumista koulusta ja asuntolainan saamista.

Harrastatko liikuntaa: En enää. Toki lasten kanssa tulee liikuttua arjessa. Ja kun lumet sulaa, lähden taas lenkkeilemään. Haaveilen sulkapalloilusta miehen kanssa.

Soitatko mitään soitinta: Lapsena soitin pianoa ja nokkahuilua, mutta olen pysytellyt ja pysyttelen jatkossakin vain laulamisessa.

Mitä harrastuksia sinulla on: Blogi ja nukkekotien tuunaus.

Mikä kamera sinulla on: Järkkäri on kaapissa, mutta en koskaan käytä sitä. Otan kuvat puhelimella (honor 8) mutta ensi viikolla puhelin vaihtuu; Oneplus Nord. Joten kuvienkin laatu paranee!

Syötkö suklaata: Nykyään joo, joskus. En ole mikään suklaan suurkuluttaja enkä ymmärrä perus Fazerin hypetystä, mutta jotkut erikoissuklaat on nam.

Suklaa vai salmiakki: Ehdottomasti salmiakki, mutta suklaan ja salmiakin yhdistäminenkin toimii!

Lempijäätelö: Varmaan perus Ben&Jerry's cookie dough.

Sauna: KYLLÄ! Mä olen the saunoja, voisin käydä vaikka joka päivä. Haaveillaan miehen kanssa siitä, että joskus kierretään Suomen yleiset saunat läpi. Etenkin kaikki erikoiset paikat. Meillä on myös asunnolle ensimmäisenä kriteeri, että sauna täytyy olla.

Paras paikka missä olet käynyt: Musta tuntuu etten vielä ole nähnyt "parasta paikkaa". Koska ei tule juuri nyt mieleen mitään erityistä.

Maa, johon haluaisit matkustaa: Kreikka rentoutumislomana, Ranska historialomana, Norja patikointilomana tai ihan Suomen lappi elämyksenä.

Meikkaatko kouluun: Aina. Tosin en paljoa, pidän meikin luonnollisena. Jos en meikkaa, olo on jotenkin väsynyt ja monet sanovatkin, että näytän kipeältä. Hyvä pieni meikki freesaa kivasti.

Kadutko jotain: En varsinaisesti kadu, mutta häpeän joitain hetkiä teiniajoista, liittyen omaan käyttäytymiseen. Mitään suurempaa en, sillä koen etten olisi tässä tällaisena jos olisin jättänyt jotain tekemättä.

Haluaisitko muuttaa jotain itsessäsi: Ulkonäöllisesti haluaisin ylimääräiset pienet pois ja palata takaisin omalta tuntuvaan kroppaan. Muuten all good. Tosin looginen ajattelu, sitä haluaisin hieman lisää.

Lempi juhlasi: Kyllä se on joulu. Piristys synkän marraskuun jälkeen, perhejuhla mikä tuo enemmän rakkautta kuin stressiä. Toinen lemppari on äitienpäivä, silloin tuntee niin paljon kiitollisuutta ja rakkautta ympärillään.

Välitätkö muiden mielipiteistä: Joskus viisi vuotta sitten en muuta tehnytkään, kun miettinyt miten voisin miellyttää kaikkia. Nykyään en kyllä välitä muiden mielipiteistä. Tai riippuu; jos joku aidosti mua rakastava ihminen ilmaisee mielipiteensä, kuuntelen häntä. Mutta jos joku "ei niin läheinen" on jotain mieltä musta, en välitä.

Mistä ostat vaatteesi: Peruskaupoista. En tykkää shoppailla, mutta ostan kun tarvitsen jotain. Kirpparit on ajatuksena kivoja, mutta mun arjessa ei ole aikaa niille.

Tuomitsetko ennen kuin tunnet: En enää. Varmaan jokainen hyvä ihminen joskus erehtyy ajattelemaan jotain negatiivista jostain ennen kuin tuntee paremmin, mutta mä itse pyrin heti hiljentämään ne ajatukset. Inhoan sitä että tuomitaan, jos ei ole mitään oikeaa asiaa mistä tuomita. Inhimillisyyttä ja empatiaa ensin.

Mistä haaveilet: Omasta kodista, ihanasta työstä, hyvistä ihmissuhteista ja siitä että meidän perheen onnellisuus pysyisi hyvänä.

Mitä teet tänään: Juuri tulin koulusta, pian syön, vietän perheen kanssa aikaa ja siivoilen.

Tämän Ystäväkirja-postauksen löysin mutsis on blogista. Nyt uudetkin lukijat tuntevat mua taas vähän paremmin. Ihanaa alkuviikkoa!

- Emilia

Kommentit

  1. Tää oli kyllä hyvä! Täytyy joku kerta ottaa itekkin työn alle! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kiva kuulla :) tee ihmeessä, lukisin!!

      Poista

Lähetä kommentti

Suositut postaukset